ראש השנה: ריגטוני בטטה דולצ'ה
- מתאים ל: 2 מנות
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
רשת "ספגטים" מפנקת אותנו עם מתכון מהתפריט החדש של הרשת, המוסיף לשולחן החג את הניחוח האיטלקי, בדמותו של ריגטוני בטטה דולצ'ה. מעדן לחובבי הפסטה והחיים הטובים
מרכיבים
- קוביות בטטה אפויות (מבטטה אחת)
- 2 שיני שום קצוץ
- צרור אורגנו טרי
- צרור בזיליקום טרי
- 1 כף סוכר
- 1 כף חמאה (20 גרם)
- 1 חבילה פסטה ריגטוני/מאצי ריגטוני (חצי ריגטוני)
- 1 כוס מרק (100 cc) ירקות או עוף טרי (משמש כציר)
- 100 גרם שמנת מתוקה (כחצי כוס)
אופן ההכנה
מרתיחים סיר גדול עם מים ומעט מלח, ומבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן.
חותכים את הבטטה לקוביות, מתבלים בשמן זית מעט מלח ואופיים את הבטטה במשך כ-25 דקות עד לריכוכה.
בעזרת מחבת גדולה מחממים את החמאה בתוספת השום הקצוץ ועלי האורגנו - כאשר השום מתחיל להיצרב מוספים את הבטטה ומאדים קלות (במשך כ-2 דקות), מוספים את הסוכר ומאדים קלות שוב (במשך כ-2 דקות) - היזהרו לא לשרוף את הרוטב!
בעזרת הציר מנקים משקעים מהמחבת ויוצרים את הבסיס לרוטב. לאחר צמצום קל של הציר מוסיפים את השמנת המתוקה ומבשלים במשך כדקה נוספת.
מוספים את הפסטה המבושלת ומערבבים קלות (ניתן ומומלץ להוסיף קובית חמאה במשקל 20 גרם ו\או פרמזן לטובת הסמכת הרטבים והעשרת הרוטב.
מתבלים במלח ופלפל שחור גרוס טרי, ומפזרים תוך ערבוב את עלי הבזיליקום.