Skip Navigation Linksראשי > מנות עיקריות > מתכוני בשר ועוף> דלעת יפנית במילוי בשר עם ירקות שורש ופירות יבשים

דלעת יפנית במילוי בשר עם ירקות שורש ופירות יבשים

דלעת יפנית במילוי בשר עם ירקות שורש ופירות יבשים

תיאור המתכון

באדיבות השף סהר רפאל, מסעדת "כרמים" במושב סגולה

מרכיבים

אופן ההכנה

מחממים בסיר שמן ומטגנים את הבצל עד השחמה
מוסיפים את קוביות הבשר וממשיכים לטגן עוד ה-5 דקות
מוסיפים את הפירות היבשים ומטגנים בין 5-3 דקות
מוסיפים מים עד כ-2 ס"מ מעל התבשיל ומביאים לרתיחה.
עוברים ללהבה קטנה וממשיכים לבשל במשך כשעתיים
בינתיים לוקחים את הדלעת פותחים פתח בחלק העליון
מנקים את פנים הדלעת מתבלים בשמן זית מלח גס ותימין
אופים בתנור במשך כחצי שעה - עד כדי ריכוך הדלעת למחצה
כעבור שעתיים של בישול הבשר ממליחים ומפלפלים לפי הצורך
בוזקים פנימה את הסילאן ומביאים שוב לרתיחה
מוזגים את כל התבשיל לתוך הדלעת ומכניסים לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 170 מעלות, אופים במשך כ-35 דקות ומגישים למרכז שולחן עם מצקת.

הערות

טיפ: למי שרוצה להשתמש בדלורית ניתן לחצות את הפרי לחצי ולהגיש כמנה אישית

לחם בשר הרצליה אירועים חדשבמסעדות או לקחת במשלוח - כבר 12 שנה - מקסיקנה