מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מנות עיקריות > מתכוני בשר ועוף> ראש השנה: חבושים במילוי בשר טלה וירקות שורש בתיבול אתני

ראש השנה: חבושים במילוי בשר טלה וירקות שורש בתיבול אתני

ראש השנה: חבושים במילוי בשר טלה וירקות שורש בתיבול אתני

תיאור המתכון

השף סהר רפאל ממסעדת "כרמים" במושב סגולה, מציג מתכון נבחר מתפריט החג של המסעדה, המשביח את סעודת ראש השנה

מרכיבים

אופן ההכנה

מחממים את התנור לחום 180 מעלות צלזיוס.
חוצים את החבושים לאורכם ומבשלים בסיר עם מים רותחים בתוספת ¼ כוס מיץ לימון, במשך כחצי שעה - עד שהחבושים מתרככים מעט.
מקררים את החבושים מעט, ומסירים עם כף פריזאית את החלק הפנימי (עם החרצנים), ליצירת גומה גדולה (יש להשאיר בתוך שולי הפרי 1 ס"מ לערך).
מערבבים את כל חומרי המילוי עד לקבלת תערובת אחידה.
צרים מהתערובת 10 קציצות.
ממלאים כל חצי חבוש בקציצת הבשר ומהדקים היטב.
טובלים את החבוש הממולא עם צד הבשר בפירורי הלחם.
מטגנים על צד הבשר בלבד במשך כ-5 דקות - עד שהבשר מזהיב יפה.
מניחים את החבושים הממולאים עם צד הבשר כלפי מעלה בתבנית חסינת חום.
שמים בסיר את כל חומרי הרוטב ומביאים לרתיחה.
יוצקים את הרוטב החם אל התבנית עם החבושים הממולאים, מכסים בנייר כסף, מחוררים אותו
ב-6-7 מקומות, ומכניסים לתנור שחומם מראש למשך שעה וחצי.
הכנת הירקות: מכניסים את הירקות עם שמן זית לסיר כבד בעל תחתית עבה- מאדים את הירקות מן הירקות הקשים לרכים. להוסיף את השום , כרעי כמון ומיץ רימון וסוכר ומבשלים עד רכות