מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מנות ראשונות > תבשילים צמחוניים> מרק קר של תפוחי אדמה ושמנת

מרק קר של תפוחי אדמה ושמנת

מרק קר של תפוחי אדמה ושמנת

תיאור המתכון

מנה קרה המשלבת תפוחי אדמה עם שמנת

מרכיבים

אופן ההכנה

קוצצים את הבצל לתוך סיר וממיסים בו את החמאה עד שחתיכות הבצל מתרככות. קולפים וחותכים את תפוחי האדמה לבישול ומרתיחים אותם עד שיתרככו, כדי לבדוק שהם אכן רכים אפשר לנעוץ בהם מזלג.
מעבירים את תפוחי האדמה וחמאת הבצל למעבד מזון בתוספת השמנת, ומערבבים עד לקבלת מרקם סמיך עם שאריות של חתיכות תפוחי אדמה.
מכניסים למקרר לצינון ומוסיפים לפני ההגשה עירית קצוצה מעל.