טורטליני
- מתאים ל: 6 מנות
- זמן הכנה: שעה
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
המתכון באדיבות שף מסעדת "אייס פיצה בר"
מרכיבים
- חומרים לבצק:
- 1/2 ק''ג קמח
- 6 ביצים
- כף שמן-זית
- 1/2 כפית מלח
- חומרים לרוטב:
- מיץ מלימון אחד
- כוס ציר עוף
- חופן עלי מרווה
- 50 גר' חמאה
- 2 שיני שום כתושות
- חומרים למילוי:
- 200 גר' גבינת עיזים מגוררת
- חופן פטרוזיליה טרי
- חופן אורגנו טרי
- חופן בזיליקום טרי
- חופן אגוזי מלך קצוצים
- חומרים לרוטב:
- 1 שורש פטרוזיליה חתוך לקוביות
- 1 שורש סלרי חתוך לקוביות
- 5 גבעולי סלרי אמריקאי (קוביות)
- 10 עגבניות גדולות בשלות חתוכות לרבעים
- 1/3 כוס שמן זית
- 30 גר' חמאה
- 4 שיני שום
- 3 בצלים חתוכים לקוביות
- כף רסק עגבניות
- 1/2 כוס יין לבן
אופן ההכנה
לשים היטב את כל החומרים על משטח מקומח לפחות עשרים דקות עד קבלת בצק רך וגמיש. משמנים בשמן זית, עוטפים בניילון ונותנים לבצק לנוח כעשרים דקות במקרר.
מרדדים לעלים דקים על משטח מקומח ויוצרים את הטורטליני.
תגובות
-
טעות
eden
(26/07/2004 11:47:00)
1/2 ק''ג מלח??? כנראה הכוונה לקמח!