Skip Navigation Linksראשי > תוספות > מתכוני תפוחי אדמה > סלט תפוחי אדמה ומלפפון בנוסח יפני

סלט תפוחי אדמה ומלפפון בנוסח יפני

סלט תפוחי אדמה ומלפפון בנוסח יפני

תיאור המתכון

סלט תפוחי אדמה קר היא מנה עם טעם עדין וקטיפתי, המוגשת ביפן לצד בירה צוננת או סאקי.

מרכיבים

אופן ההכנה

מרתיחים את תפוחי האדמה בקליפתם עד שהם רכים (אפשר לבדוק את רמת הרכות על ידי תקיעת מזלג בתפו"א ללא כל התנגדות), מרתיחים גם את הגזר והביצה עד שתתקשה.
בינתיים פורסים את המלפפון והבצל דק-דק ומפזרים עליהם מעט מלח. יש לתת להם לשבת במשך 10 דקות או יותר, עד שהירקות מפרישים את המיצים שלהם ונפטרים מכל הנוזלים כדי שלא יפגעו במרקם הסלט.

כאשר תפוחי אדמה והגזר מוכנים יש לקלף אותם כל עוד הם חמים ונחתכים בקלות, אפשר להיעזר במגבת מטבח להחזקת הירקות. חותכים את תפוחי האדמה לחתיכות קטנות ופורסים את הגזר, מערבבים עם מעט מלח ופלפל ומניחים להצטנן.
מקלפים את הביצה הקשה וקוצצים אותה דק.

כאשר תערובת תפוחי האדמה והגזר מתקררת לטמפרטורת החדר, מערבבים את הבצל מלפפון והביצה.עם המיונז, מכסים בניילון נצמד ומצננים במקרר עד רגע ההגשה (לפחות למשך שעה בקירור).