Skip Navigation Linksראשי > תוספות > מתכוני תפוחי אדמה > דאיגאקו אימו - חטיף תפוחי אדמה

דאיגאקו אימו - חטיף תפוחי אדמה

דאיגאקו אימו - חטיף תפוחי אדמה

תיאור המתכון

ה"דאיגאקו אימו" היא מנת תפו"א שנמכרת כחטיף מתוק-מלוח בדוכני רחוב של טוקיו. תפוחי אדמה אינם חלק מהמטבח היפני המסורתי, לכן שילובם בתפריט היפני מביא את תפוחי האדמה למקום שלא מצפים למצוא אותם.

מרכיבים

אופן ההכנה

מקלפים את תפוחי האדמה וחותכים לרצועות צ'יפס. מכניסים את החתיכות לכלי עם מי קרח ומניחים להמתנה במקפיא לרבע שעה. מכת הקור גורמת לעמילן בתפוחי האדמה להפוך לסוכר ומוציאה ממנו טעם מתוק יותר.

בינתיים מחממים שמן במחבת גדולה בגובה של 3 ס"מ (יש אפשרות להשתמש גם בטיגון עמוק). מסננים ומייבשים את חתיכות תפוחי האדמה כדי שהמים לא יתערבבו עם השמן ונקבל בישול במקום טיגון.
מכניסים את רצועות תפוחי האדמה לתוך השמן החם על אש בינונית, עד שהם מתרככים ומשחימים קלות.

מערבבים לתוך סיר קטן סוכר, סירופ סוכר ורוטב סויה על אש בינונית, ומורידים את החום רק לאחר שהתערובת נמסה לחלוטין ומאוד מתקתקה.
מסננים את תפוחי האדמה מהשמן ומיד מכניסים אותם חמים בתוך תערובת הסוכר. מפזרים שומשום ומלח תוך כדי הפרדה של חתיכות תפוחי האדמה שלא ידבקו אחד לשני וימנעו מהתיבול לעטפם לגמרי.

מקררים ומגישים.