Skip Navigation Linksראשי > עוגות וקינוחים > מתכוני עוגות > ראש השנה: עוגת שוקולד (מרוב דבש דבש) ובירה נשר מאלט

ראש השנה: עוגת שוקולד (מרוב דבש דבש) ובירה נשר מאלט

ראש השנה: עוגת שוקולד (מרוב דבש דבש) ובירה נשר מאלט

תיאור המתכון

רגע לפני שמתיישבים לשולחן החג – מתכון פשוט והצלחה בטוחה
באדיבות השף יאיר פיינברג

מרכיבים

אופן ההכנה

1.מחממים תנור לחום של 180 מעלות
2.בסיר קטן ממיסים יחד נשר מאלט, קקאו וחמאה, עד שהחמאה נמסה לחלוטין
3.מערבבים בקערה נפרדת את הקמח, הסודה לשתייה והסוכר
4.מוסיפים לתערובת היבשה את תערובת הבירה נשר והחמאה וטורפים בעזרת מטרפה עד לקבלת בלילה אחידה
5.לתוך הבלילה טורפים את הביצים, השמנת החמוצה והווניל עד לקבלת מסה אחידה בצבע קקאו עשיר
6.מחלקים את הבלילה בין שתי תבנית אינגליש קייק משומנות, אופים כשעה בתנור עד שהעוגה מתייצבת אך אינה מתייבשת (נועצים שיפוד עץ – השיפוד צריך לצאת לח).
7.מוציאים את העוגה מהתנור ומצננים אותה לטמפרטורת החדר.
8.להכנת הציפוי: מערבבים את גבינת השמנת יחד עם אבקת הסוכר ומקפלים פנימה בעדינות את הקצפת. מקשטים את העוגה בציפוי השמנת ומגישים.

הערות

•ניתן להכין את העוגה מראש ולהוסיף את הציפוי ברגע האחרון.