ראש השנה: בטטה צלויה ברוטב רימונים ובלסמי
תיאור המתכון
מאת השף מיקי סויסה למסעדת לונה באשקלון
מרכיבים
- 4 י"ח בטטה פרוסה לעובי של 1 ס"מ
- 4 כפות רכז רימונים
- 3 כפות חומץ בלסמי
- 1 כוס מיץ תפוזים
- 1 כף סוכר חום
- 1 כף חרדל דיז'ון
- 6 שיני שום פרוסות
- חצי כוס שמן זית
- 3 גבעולי רוזמרין קצוצים
- פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
את כל החומרים מערבבים היטב בקערה ומכניסים את הבטטה פנימה .
מעבירים לתבנית חסינת חום מכסים בנייר אלומיניום ומכניסים לתנור בחום של 180 מעלות למשך 30 דקות .
מסירים את נייר האלומיניום ומכניסים ל10 דקות נוספות .