ראש השנה: תבשיל טלה ירקות שורש וזעפרן
תיאור המתכון
לקראת ראש-השנה, מתכון מיוחד לחג של שף אביב משה ממסעדת Messa
מרכיבים
- 2 ק"ג שוק טלה חתוך לקוביות
- 2 שורשי סלרי חתוכים לקוביות גסות
- 4 גבעולי סלרי חתוכים גס
- 10 בצלי שאלוט קלופים
- 10 שיני שום קלופות
- 2 גבעולי תימין
- 5 חוטי זעפרן
- 2 ליטר ציר ירקות
- 3 כפות דבש
- מלח פלפל גרוס שמן
אופן ההכנה
1.מחממים בסיר גדול ורחב שמן ומשחימים את קוביות הבשר כ5 דקות ומוציאים החוצה
2.מכניסים לסיר את כל הירקות בשורש ומטגנים כ10 דקות, מוסיפים את הדבש והתימין
3.מחזירים את הבשר לסיר ומכסים בציר ירקות, מוסיפים פלפל גרוס וזעפרן ומביאים לרתיחה
4.מנמיכים את האש ומבשלם על אש קטנה כשעה וחצי
הערות
לגרניש
1 בצל סגול קצוץ
1 כף פטרוזיליה קצוצה
1 כף גרידת תפוז
לערבב הכל ביחד
בזמן ההגשה מפזרים את תערובת על המנה