ראש השנה: לימון מוסיף המון? מתכון חמאת לימון
תיאור המתכון
באדיבות קפה יפו - עולי ציון 11,
שוק הפשפשים - 03-5181988
בארוחות דגים יש המון אפשרויות וסגנונות בישול. קל להעשיר את הדגים עם טעמים שונים ואף לצרף להם מנות משלימות מכל הסוגים - ירקות, אנטיפסטי, פסטות... הכל הולך.
כדי ליהנות מהעושר של ארוחת דגים טובה ההמלצה שלנו היא להתחיל עם מגוון מתאבנים ומטבלים, הוסיפו לכל זה כוס יין משובח, והרי לכם חוויה שלמה ברמה.
מרכיבים
- 100 גרם חמאה רכה
- 1 שן שום גדולה כתושה
- מיץ מלימון 1
- גרידת קליפה מלימון 1
- מלח
- קמצוץ כורכום (בשביל צבע צהבהב)
אופן ההכנה
בקערה מערבבים את כל החומרים, למעט מיץ הלימון.
את מיץ הלימון מוסיפים בהדרגה, מעט בכל פעם, טועמים ומוודאים שהגענו לטעם שאנו אוהבים.
מאחסנים בקערת הגשה יפה במקרר.
קצת לפני ההגשה רצוי לתת לחמאה לעמוד בטמפרטורת החדר, כדי שתהיה רכה ונעימה למריחה
הערות
הטיפ שלנו: חמאת לימון תוצרת בית היא תוספת פשוטה, טעימה וקלה להכנה. הגישו בתחילת הארוחה עם לחם משובח, והניחוחות ישגעו את האורחים.
עוד "טריק" מעניין - כאשר אתם מבשלים דגים, גרדו קליפת לימון, ערבבו עם מלח גס (רצוי מלח אטלנטי) ושפשפו את הדג לפני הבישול. זהו מרכיב פשוט אבל הוא עושה את כל ההבדל.
בתיאבון!