מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מנות עיקריות > מתכוני בשר ועוף> כבד קצוץ- מסעדת אלימלך

כבד קצוץ- מסעדת אלימלך

כבד קצוץ- מסעדת אלימלך

תיאור המתכון

בקיץ חם אחד, שנים רבות לפני קום המדינה, כשעוד לא היה אספלט וסוסי העגלונים היו חונים לצידי הרחוב, נהגו בעלי העגלות להרוות את צימאונם בבירה קרה ולאכול כבד קצוץ במסעדתה של אלינקה ואלימלך, הסבא והסבתא. באותה עת, היה כאמור, חם במיוחד, והעגלונים קבלו בפני אלינקה כי הכבד יבש והבירה, לכן,לא ''מחליקה'' במורד הגרון. סבתא כנסה את כל המשפחה לדיון, ואף הציעה פתרון – היא תנסה את המתכון של סבתה, לה תמיד יצא הכבד עסיסי וטעים. בשבת הבאה, הציגה אלינקה סביב אותו שולחן את הגרסה ה''רטובה'' של הכבד –
פרה ולא תרנגולת. והשאר היסטוריה...

מרכיבים

אופן ההכנה

טגן את הכבד בשומן האווז, כך שיכסה את הכבד (שמן עמוק) מספר דקות. בסיר נפרד טגן את הבצל בשומן האווז עד להשחמה. קצוץ על משטח את הכבד והבצל ומעך את הביצים. הוסף את התבלינים וערבב. להגשה: מרח על פרוסת לחם.

המתכון באדיבות
מסעדת אלימלך וולפסון 35, תל אביב הצג טלפון

תגובות

  1. כבד קצוץ כהן סימה (12/09/2004 11:01:00)
    למה הכבד הקצוץ משחיר למחרת מה ניתן להוסיף על מנת למנוע זאת
  2. כבד קצוץ יעקב (16/01/2005 18:44:00)
    טעים מאד