ראש השנה: סלמון צרוב במחבת עם רוטב זעפרן ביצי סלמון ועגבניה קונקסה
תיאור המתכון
באדיבות צ'רלי פדידה ממסעדת Olive Leaf במלון "שרתון" תל אביב
מרכיבים
- 800 גר' סלמון טרי חתוך למנות של 200 גר'
- 1 עגבניה קלופה וחתוכה לקוביות קטנות
- 1/2 בצל סגול חתוך לקוביות קטנות
- 2 כפות ביצי סלמון
- 2 כפות עירית קצוצה
- 10 חוטי זעפרן
- 3 כוסות נוזל דגים
- 400 גרם תרד
- 6 כפות שמן זית
- 1 שן שום קצוצה
- 20 גרם חמאה
אופן ההכנה
הכנת הדג - מחממים מחבת טפלון ומוסיפים 4 כפות שמן זית. כשהשמן מתחמם מעט מניחים במחבת את נתחי הסלמון, כשהעור כלפי המחבת, וצורבים 3 דקות מכל צד. מכניסים לתנור שחומם מראש לטמפ של 180 מעלות למשך 5 דקות. כשהדג בתנור מתחילים בהשלמת הרוטב והתרד
הכנת התוספת - לאותה המחבת מוסיפים 2 כפות שמן זית ומטגנים שן שום למשך 5 שניות ,מוסיפים תרד ומערבבים מעט מתבלים במלח ופלפל מניחים במסננת לניקוז הנוזלים המיותרים .
הכנת הרוטב -מחממים מחבת ומוסיפים חמאה מטגנים בצל סגול עד לשקיפות ומוסיפים 1/3 כוס יין לבן, כאשר היין רותח מוסיפים את הזערפן ולאחר רתיחה של 3 דקות מוסיפים ציר דגים.
השלמת המנה - מנמיכים את הלהבה ומרכזים את הנוזל עד לסמיכות הרצויה. מוסיפים עירית קצוצה , ביצי דגים, עגבניות קוביות ומערבבים. בודקים טעם ואם חסר אז משלימים. מסדרים בצלחת קעורה תרד מוקפץ ומעליו סלומון צרוב ויוצקים מהרוטב.