ראש השנה: פרפרי סרדינים צלויים עם שמן זית , שום ומלח ים, פלפלים צלויים, בצל סגול, זיתי קלמטה ודסקיות תפוחי אדמה בכבישה חמה
- מתאים ל: 2 מנות
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
באדיבות צ'רלי פדידה ממסעדת Olive Leaf במלון "שרתון" תל אביב
מרכיבים
- 12 סרדינים גדולים פתוחים מהבטן (יש להסיר את שידרת הדג יחד עם הראש)
- 1 תפוח אדמה בינוני חתוך לפרוסות בעובי של 1/2 סנטימטר
- 1/4 בצל סגול
- 8 זיתי קלמטה מגולענים
- 1 עגבנייה חתוכה לשמונה
- 4 עגבניות שרי חתוכות לחצי
- 1/2 כוס שמן זית
- 1 לימון סחוט טרי
- מלח ופלפל גרוס
אופן ההכנה
מסדרים על גבי מגש אפיה עם נייר פרגמנט את הסרדינים הנקיים, עגבניות ובצל סגול.
מטבלים במלח, פלפל ושמן זית ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות, לאפייה במשך כארבע דקות בלבד.
מבשלים את תפוחי האדמה במים עד לריכוך של 80% ומעבירים אותם, כאשר הם עדיין חמים, לכלי עם תערובת שהכנו מראש - הכוללת 8 כפות שמן זית, מיץ לימון, מלח ופלפל - על מנת להעניק לתפוחי האדמה את הטעם והחמיצות המעניינת.
מניחים בצלחת סרדינים, עגבניות, בצל, זיתים ותפוחי אדמה. מערבבים שמן זית עם ומיץ לימון ובוזקים על גבי הסרדינים לפי מידת הצורך.