מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מנות ראשונות > מתכוני סלטים > ראש השנה: פרפרי סרדינים צלויים עם שמן זית , שום ומלח ים, פלפלים צלויים, בצל סגול, זיתי קלמטה ודסקיות תפוחי אדמה בכבישה חמה

ראש השנה: פרפרי סרדינים צלויים עם שמן זית , שום ומלח ים, פלפלים צלויים, בצל סגול, זיתי קלמטה ודסקיות תפוחי אדמה בכבישה חמה

ראש השנה: פרפרי סרדינים צלויים עם שמן זית , שום ומלח ים, פלפלים צלויים, בצל סגול, זיתי קלמטה ודסקיות תפוחי אדמה בכבישה חמה

תיאור המתכון

באדיבות צ'רלי פדידה ממסעדת Olive Leaf במלון "שרתון" תל אביב

מרכיבים

אופן ההכנה

מסדרים על גבי מגש אפיה עם נייר פרגמנט את הסרדינים הנקיים, עגבניות ובצל סגול.
מטבלים במלח, פלפל ושמן זית ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות, לאפייה במשך כארבע דקות בלבד.
מבשלים את תפוחי האדמה במים עד לריכוך של 80% ומעבירים אותם, כאשר הם עדיין חמים, לכלי עם תערובת שהכנו מראש - הכוללת 8 כפות שמן זית, מיץ לימון, מלח ופלפל - על מנת להעניק לתפוחי האדמה את הטעם והחמיצות המעניינת.
מניחים בצלחת סרדינים, עגבניות, בצל, זיתים ותפוחי אדמה. מערבבים שמן זית עם ומיץ לימון ובוזקים על גבי הסרדינים לפי מידת הצורך.