ראש השנה: רגו שקדי עגל ופטריות יער , מח עצם ועגבניות שרי צלויות
- מתאים ל: 4 מנות
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
לקראת ראש השנה מציג השף צ'רלי פדידה את המתכון החגיגי ביותר, שהופך כל סעודה למפגן של אמנות הגורמה. בלפתיחת השנה מחכה לכם רגו שקדי עגל ופטריות יער עם מח עצם
מרכיבים
- 400 ג' שקדי עגל
- ירקות שורש : 1/2 גזר , 1/2 בצל , 1/3 כרישה 1 ראש סלרי בינוני , 2 פלפל אנגלי.
- 6 פטריות ירדן חתוכות לקוביות
- 6 פטריות שמפניון חתוכות לקוביות
- 6 פטריות פורטבלו חתוכות לקוביות
- 1 ראש בצל קלוף וחתוך לקוביות
- 1/2 שן שום קצוצה
- 4 עצמות מח ( רגל תחתונה ) מנוסרים לאורכם והוצאת מח העצם עם כפית
- 1/2 כוס יין אדום
- 1 כפית סוכר
- מעט פלפל שחור ומלח
- 3 כפות פטרוזיליה קצוצה
- 4 עגבניות שרי גדולות
- 2 כפות שמן זית
אופן ההכנה
מבשלים את השקדים בסיר עם מים וירקות שורש עד לריכוך מלא (כ- 40 דקות )מוציאים ומצננים במי קרח עד לקירור מלא . חותכים את השקדים לקוביות בגודל 1 ס"מ על 1 ס"מ ומניחים בצד.
מחממים מחבת עם שמן זית ומוסיפים את שאר המצרכים על פי הסדר הבא: את הבצל מאדים כ 2 דקות, מוסיפים שום, ולאחר כדקה מוסיפים את שאר הפטריות. מאדים ומערבבים כ-5 דקות, מוסיפים את השקדים ומח עצם, ממשיכים לאדות עוד כ-3 דקות, מוסיפים יין אדום ותבלינים (סוכר ,מלח ופלפל ), טועמים ובודקים אם חסר טעם ומשלימים.
את עגבניות השרי צולים בתנור חם עם מעט מלח פלפל ושמן זית