Skip Navigation Linksראשי > עוגות וקינוחים > מתכוני עוגות > ראש השנה: רולדת דבש ושקדים

ראש השנה: רולדת דבש ושקדים

ראש השנה: רולדת דבש ושקדים

תיאור המתכון

מאת: אורנה זילברבג פורת- 'אורנה בר מאפה' כפר סבא

מרכיבים

אופן ההכנה

מפרידים את ביצים (חלמון חלבון) לשתי קערות , טורפים חלמונים עם 50 גרם סוכר בקערה מעל מים חמים עד לקבלת תערובת בהירה וסמיכה. מקציפים חלבונים למרנג עם יתרת הסוכר בקערה נפרדת . מערבבים את שתי הקצפות בעדינות בקיפול עדין מוסיפים את הדבש, ציפורן וקינמון. מנפים את הקמח והקורנפלור ומקפלים את החומרים היבשים לתוך התערובת. מורחים את התערובת על מגש אפיה מרופד בנייר פרגמנט . אופים בחום בנוני (180 מעלות) כ- 10 דקות.
מרימים את נייר הפרגמנט מהתבנית ומנחים להתקרר.

אופן הכנת המילוי בזמן שהתערובת באפיה:
מקציפים את כל החומרים למרקם אחיד וחלק.

מורחים את המלית על העוגה שהצטננה ומפזרים השקדים, מקפלים לכדי גליל תוך שחרור נייר הפרגמנט.

הערות

קישוט: מריחת דבש ועליו פרוסות פירות החג לפי הטעם.