מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > עוגות וקינוחים > מתכוני קינוחים> ראש השנה: כיסונים מתוקים במילוי שוקולד צ'ילי וחלבה למון גראס

ראש השנה: כיסונים מתוקים במילוי שוקולד צ'ילי וחלבה למון גראס

ראש השנה: כיסונים מתוקים במילוי שוקולד צ'ילי וחלבה למון גראס

תיאור המתכון

באדיבות השף רפאל כהן, ממתחם "לוקא" לאירועי יוקרה בשרון

מרכיבים

אופן ההכנה

הכנת הבצק: מקציפים מעט את הביצים ומוסיפים בהדרגה את הסוכר, השמן ומיץ התפוזים. מוסיפים את הקמח ובוחשים בזהירות – עד לקבלת בצק אחיד, רך ולא דביק. מכסים את הבצק ומניחים לתפיחה במשך ½ שעה.
הכנת מילוי השוקולד: ממיסים את השוקולד המריר, שוקולד החלבה והצ'ילי, בתוספת קורט מלח ופלפל שחור. מניחים לתערובת להתקרר.
הכנת מילוי חלבה ולמון גראס:מרתיחים בסיר כוס מים ובתוכה צרור שלם של למון גראס טרי. מורידים מהאש, מסננים, ומכניסים למקרר עד שהמים יהיו קרים. מכינים טחינה (מטחינה גולמית) ובמקום מי משתמשים במי הלמון גראס ומוסיפים מעט סוכר (במקום מלח) - עד לקבלת טחינה לימונית סמיכה.
הכנת הכיסונים: מרדדים את הבצק לעובי של כ-½ ס"מ, ובעזרת כוס קורצים מן הבצק עיגולים. מניחים במרכז העיגול כפית מהמלית ומקפלים כלפי פנים לסגירה. מחממים שמן לטיגון עמוק, וכשהשמן חם מנמיכים את הלהבה ומטגנים את הכיסונים - עד לקבלת צבע זהוב חום.

הערות

הגשת המנה: ממלאים את הכיסונים ברוטב השוקולד והטחינה הלימונית. ניתן לפזר אבקת סוכר מעל