ראש השנה: סלט קייצי
תיאור המתכון
לקראת ראש השנה וסעודות החג המסורתיות, חושף השף רפאל כהן, הבעלים והמנצח על מטבחה של "לוקא" – מתחם אירועי היוקרה בשרון, עם מצעד מתכונים אישי, שיוצא הישר מספר מתכוני הבית
מרכיבים
- 1 כוס ענבים שחורים ללא גלעינים חתוכים לחצאים
- 1 כוס ענבים לבנים ללא גלעינים חתוכים לחצאים
- 1 כוס מיקס עלים קצוצים דקיק דקיק ( כוסברה, נענע, בזיליקום)
- 1 כוס מיקס אגוזים קלויים ( קשיו, בונדוג ואגוזי מלך)
- 1 כוס עליי רוקט טריים קצוצים דק
- ½ כוס ליצ'י ואננס חתוכים לקוביות
- ½ כוס רוטב הדרים ונענע
- חומרים לרוטב:
- 1 צרור נענע
- 1 כפית מלח גס
- ½ כפית פלפל שחור,
- מיץ מ-½ לימון
- מיץ מ-½ תפוז
- ¼ כוס שמן
אופן ההכנה
הכנת הרוטב: מערבלים את כל המרכיבים (מלבד השמן) במג'ימיקס, עד שהנענע טחונה היטב. מעבירים לקערית ומוסיפים תוך כדי ערבוב את השמן.
הכנת הסלט:לאחר שבדקנו כי קצצנו את כל המרכיבים דק-דק, מערבבים את כל החומרים בקערה ומוסיפים את הרוטב.