מוסר ים צרוב במחבת על מצע אספרגוסים ורוטב ורג' עגבנייה
- מתאים ל: 4 מנות
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
באדיבות השף צ'רלי פדידה, המנצח על Olive Leaf שבמלון "שרתון" תל אביב
מרכיבים
- חומרים למרק:
- 600 ג' פילה מוסר מחולק ל- 4 מנות של 150 ג' כל מנה
- 20 אספרגוסים חלוטים במים רותחים למשך 2 דקות המקוררים במי קרח (כדי לשמור על צבעם ירוק עז)
- 4 כפות שמן זית לטיגון הדג
- ½ שן שום קצוצה
- מלח ים ופלפל גרוס לפי הטעם
- חומרים לסלסלת עגבניות :
- 4 עגבניות חתוכות לקוביות בגודל של ½ ס"מ על ½ ס"מ
- 1 כפית של גרגירי חרדל יבשים
- 1 גבעול סלרי אמריקאי חתוך אלכסוני
- 4 עלי ריחן טרי חתוך לרצועות דקות
- 1 לימון סחוט
- 8 כפות שמן זית
- מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה
הכנת הדג: מחממים מחבת קרמית, מוסיפים מעט שמן זית וצורבים את הדגים מצד העור למשך כ- 4 דקות . הופכים את הדג וממשיכים לצרוב במשך 2 דקות נוספות. מסירים מהאש ומניחים את הדג במגש אפיה. מכניסים לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות למשך כ-3 דקות.
הכנת האספרגוסים: מחממים מחבת עם 4 כפות שמן זית ומוסיפים את השום. מטגנים למשך 10 שניות, מוסיפים את האספרגוסים ומתבלים במלח ופלפל. מסירים מהאש
אופן הכנת סלסת האדמוניות: מערבבים בקערה קוביות עגבניות, גרגירי חרדל, סלרי, ריחן, מיץ לימון ושמן זית . מערבבים את כל החומרים, בוזקים מעל הדג מיד לאחר שהוצא מהתנור ומגישים.
הערות
טיפ: רוטב זה מתאים לבשרים, לבעלי כנף שהוכנו על גריל וצרובים במחבת, רוטב מרענן שמשדרג את המנה