Skip Navigation Linksראשי > מנות עיקריות > מתכוני דגים ופירות ים > מוסר ים צרוב במחבת על מצע אספרגוסים ורוטב ורג' עגבנייה

מוסר ים צרוב במחבת על מצע אספרגוסים ורוטב ורג' עגבנייה

מוסר ים צרוב במחבת על מצע אספרגוסים ורוטב ורג' עגבנייה

תיאור המתכון

באדיבות השף צ'רלי פדידה, המנצח על Olive Leaf שבמלון "שרתון" תל אביב

מרכיבים

אופן ההכנה

הכנת הדג: מחממים מחבת קרמית, מוסיפים מעט שמן זית וצורבים את הדגים מצד העור למשך כ- 4 דקות . הופכים את הדג וממשיכים לצרוב במשך 2 דקות נוספות. מסירים מהאש ומניחים את הדג במגש אפיה. מכניסים לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות למשך כ-3 דקות.
הכנת האספרגוסים: מחממים מחבת עם 4 כפות שמן זית ומוסיפים את השום. מטגנים למשך 10 שניות, מוסיפים את האספרגוסים ומתבלים במלח ופלפל. מסירים מהאש
אופן הכנת סלסת האדמוניות: מערבבים בקערה קוביות עגבניות, גרגירי חרדל, סלרי, ריחן, מיץ לימון ושמן זית . מערבבים את כל החומרים, בוזקים מעל הדג מיד לאחר שהוצא מהתנור ומגישים.

הערות

טיפ: רוטב זה מתאים לבשרים, לבעלי כנף שהוכנו על גריל וצרובים במחבת, רוטב מרענן שמשדרג את המנה