סלט עגבניות טוסקני
תיאור המתכון
באדיבות השף רפאל כהן, הבעלים והשף של מתחם האירועים "לוקא" בעמק חפר
מרכיבים
- 1 ק"ג עגבניות תמר בשרניות ובשלות
- 1 ק"ג עגבניות תמר חצי בשלות
- 300 גרם פלפל אדום מתוק
- 300 גרם בצל סגול קצוץ גס
- 1 כוס עשבי תיבול קצוצים: בזיליקום, פטרוזיליה, כוסברה ונענע
- שמן זית
- ½ כוס מיץ ליים טריגרדה (מקליפת ליים)
אופן ההכנה
הכנות מקדימות:
חותכים את העגבניות לרבעים ומסירים את הגרעינים.
מפזרים את העגבניות על התבנית ומוסיפים מעל מלח גס, פלפל גרוס ושמן זית (בנדיבות).
מכניסים לאפייה בחום בינוני למשך עשרים דקות (על מנת לנקות את הטעמים מהעגבנייה הדומיננטית)
קולים את הפלפלים על אש חשופה - עד לקבלת שכבה שחורה מסביב כל הפלפל.
מקררים ומקלפים את הפלפלים ולאחר מכן חותכים אותם לרצועות דקות.
שולקים את העגבניות החצי בשלות אנחנו במים רותחים (כדי שנוכל לקלף בקלות).
חותכים את העגבניות לרבעים או לשמיניות (בהתאם לגודל העגבנייה).
משרים בתוך צנצנת עם שמן זית ומלח גס במשך כשלוש שעות.
הרכבת הסלט:
מערבבים בקערה גדולה את עשבי התיבול הקצוצים, הבצל, העגבניות האפויות, העגבניות מהצנצנת והפלפלים הקלויים.
מוסיפים את מיץ הליים, הגרדה ומלח ופלפל לפי הטעם