ראש השנה: שייטל שלם צלוי ביין אדום ושלל פטריות
- מתאים ל: 6-8 מנות
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
באדיבות "אדום אדום"
מרכיבים
- רכיבים: ל- 6-8 מנות:
- נתח שייטל במשקל של 1.5 ק"ג
- שמן קנולה לשימון
- מלח ופלפל גרוס
- ענפי טימין
- לפטריות:
- 1.5 כפות שמן זית
- 1 שן שום פרוסה
- 1 סלסלת פטריות שמפניון חצויות או חתוכות לרבעים
- 1 סלסלת פטריות חורש / פורטובלו / יער חצויות או חתוכות לרבעים
- 2 ענפי טימין
- מלח, פלפל שחור גרוס
- 100 גרם בצלצלי פנינה לבנים קטנים מוחמצים
- 1 כוס נוזלי בשר שנשארו בתבנית
אופן ההכנה
אופן ההכנה:
מחממים תנור לטמפרטורה של 200 מעלות.
את הנתח מושחים בשמן קנולה, ממליחים ומפלפלים. צורבים היטב מכל הצדדים במחבת חמה ומניחים בתבנית צלייה על ענפי הטימין. אופים כ-50 דקות לדרגת מידיום ושעה אם רוצים ליותר.
במחבת, מחממים את השמן, מוסיפים את השום והפטריות. מקפיצים על להבה גבוהה. מתבלים ומוסיפים את נוזלי הצלייה, הטימין והבצלצלים.
את הבשר מניחים לנוח לפחות 20 דקות מחוץ לתנור, פורסים ויוצקים מעל את הפטריות ונוזליהן.
תגובות
-
שייטל שלם צלוי ביין אדום ושלל פטריות
פנינה ברקנא
(22/09/2011 18:02:00)
אחרי ששם המרשם המושך מאוד מודיע על צלייה ביין, אין במרשם אפילו מילה אחת על יין.