ראש השנה: רול אנטריקוט במילוי טלה
תיאור המתכון
מאת: השף מיקי סוסיה מסעדת לונה אשקלון
מרכיבים
- 400 אנטריקוט מיושן
- 200 גרם בשר טחון
- 50 גרם שומן כבש
- 1 בצל סגול קצוץ
- 4 י"ח פטריות פורטובלו צלויות וחתוכות לרצועות
- חופן פטרוזיליה קצוצה
- רבע כוס שמן זית
- מלח גס
- פלפל שחור גרוס
- לקישוט :
- 1 טורטייה
אופן ההכנה
תחילה פורסים את אנטריקוט למניפה דקה עוטפים בניילון הפרדה ומשטחים בעזרת פטיש שניצל .
בקערה מערבבים יחד את הבשר טחון שומן הכבש,הפטרוזיליה הקצוצה והבצל הסגול , מתבלים במלח גס ופלפל שחור גרוס .
על גבי מניפת האנטריקוט משטחים את הבשר ובמרכזו מניחים רצועות של פורטובלו ומגלגלים בעזרת ניילון ניצמד לרול .
סוגרים ומכניסים למקפיא למשך שעה לפחות .
מוציאים מהמקפיא ופורסים למדליונים .
מחממים מחבת עם מעט שמן זית וצורבים את המדליונים מכל הצדדים .
את הטורטייה פורסים לרצועות מגלגלים מסביב לפורמה ואופים כדקה .
הערות
להגשה :
מניחים מדליון אחד על גבי חישוק טורטייה ומגישים כטאפס פתיחה .