ראש השנה: אוכף טלה במילוי בשר ופירות יבשים
תיאור המתכון
מאת: השף מיקי סויסה מסעדת לונה אשקלון
מרכיבים
- 1 אוכף טלה ( לבקש מהקצב לפתוח למילוי רולדה )
- 400 גרם בשר טחון
- 2 י"ח בצל קצוץ
- 2 שיני שום קצוצות
- 50 גרם משמש מיובש קצוץ
- 50 גרם שזיף מיובש קצוץ
- חופן צנוברים קלויים
- חופן פטרוזיליה קצוצה
- מלח גס
- פלפל שחור גרוס
- 1 כפית בהרט
- שמן זית לפי צורך
אופן ההכנה
מחממים מחבת עם מעט שמן זית ומטגנים את הבצל מעט מוסיפים את השום והבצל ומבשלים עד שצבעו של הבשר הופך להיות אפור .
מתבלים במלח פלפל שחור גרוס ובהרט ומוסיפים פנימה את הפטרוזיליה והצנוברים המשמש והשזיף ,מערבבים היטב ומניחים בצד לקירור .
פורסים את הכתף על משטח עבודה ומשטחים מעל את מלית הבשר .
מגלגלים לרולדה וקושרים בעזרת חוט שיכול להיכנס לתנור .
על גבי מחבת רחב מחממים שמן זית וצורבים את רול הכתף מכל הצדדים .
עוטפים בנייר אלומיניום ומכניסים לתנור שחומם מראש ל170 מעלות למשך שעה ורבע
מוציאים מסירים את נייר האלומיניום ומחזירים לתנור ל15 דקות נוספות
פורסים לפרוסות עבות מעט
ומגישים .