Skip Navigation Linksראשי > מנות ראשונות > מתכוני סלטים > סלט מיליון הדולר של יערות הכרמל

סלט מיליון הדולר של יערות הכרמל

סלט מיליון הדולר של יערות הכרמל

תיאור המתכון

מתוך הספר "יערות הכרמל - סיפור אהבה". הסלט הזה עשיר מאוד בחומרי גלם משובחים, וזכה ביושר לכינוי שלו. יש בו מגוון עשבי תיבול ירוקים,
שקדים, זרעים, חמוציות וגם סומק (אוג הבורסקאים), שהוא תבלין סגול וחמצמץ מהמטבח המקומי.

מרכיבים

אופן ההכנה

1. מכינים את הרוטב. מערבבים את כל חומרי הרוטב בצנצנת סגורה, תוך כדי ניעור. טועמים ומאזנים
את התיבול.
2. מרכיבים את הסלט. מערבבים בקערת ערבוב את עשבי התיבול והפיצוחים הקלויים עם חצי כוס
מהרוטב. טועמים ומוסיפים רוטב לפי הצורך.
3. מעבירים לקערת הגשה ומגישים.
ואפשר גם:
לפעמים אנחנו מגישים את הסלט בתוך פיתה דרוזית.
בעונת הרימונים מחליפים את החמוציות בגרגירי רימון.