סלט מיליון הדולר של יערות הכרמל
- מתאים ל: 6 מנות
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
מתוך הספר "יערות הכרמל - סיפור אהבה". הסלט הזה עשיר מאוד בחומרי גלם משובחים, וזכה ביושר לכינוי שלו. יש בו מגוון עשבי תיבול ירוקים,
שקדים, זרעים, חמוציות וגם סומק (אוג הבורסקאים), שהוא תבלין סגול וחמצמץ מהמטבח המקומי.
מרכיבים
- 2 כוסות בצל ירוק חתוך לפרוסות בעובי 1 ס"מ
- 4 כוסות פטרוזיליה קצוצה
- 2 כוסות נענע קצוצה גס
- 100 גרם (1 כוס) שקדים קלויים וקצוצים גס
- 100 גרם (1 כוס) בוטנים קלופים, קלויים וקצוצים גס
- 50 גרם (שליש כוס) גרעיני חמניות קלויים
- 50 גרם (שליש כוס) גרעיני דלעת קלויים
- 100 גרם (1 כוס) חמוציות מיובשות
- לרוטב
- 120 מ"ל (חצי כוס) שמן זית
- 80 מ"ל (שליש כוס) מיץ לימון סחוט טרי
- 1 כף סומק
- מלח ופלפל שחור טחון טרי
אופן ההכנה
1. מכינים את הרוטב. מערבבים את כל חומרי הרוטב בצנצנת סגורה, תוך כדי ניעור. טועמים ומאזנים
את התיבול.
2. מרכיבים את הסלט. מערבבים בקערת ערבוב את עשבי התיבול והפיצוחים הקלויים עם חצי כוס
מהרוטב. טועמים ומוסיפים רוטב לפי הצורך.
3. מעבירים לקערת הגשה ומגישים.
ואפשר גם:
לפעמים אנחנו מגישים את הסלט בתוך פיתה דרוזית.
בעונת הרימונים מחליפים את החמוציות בגרגירי רימון.