Skip Navigation Linksראשי > מנות ראשונות > מתכוני סלטים > סלט טונה אדומה וקוסקוס

סלט טונה אדומה וקוסקוס

סלט טונה אדומה וקוסקוס

תיאור המתכון

באדיבות השף תם קבלו, מסעדת Deca

מרכיבים

אופן ההכנה

1. מתחילים בכבישה של הכרישה.
2. קוצצים את הכרישה לטבעות דקות דקות,על מנת להמנע מהסתבכות מיותרת עם הסיבים בזמן האוכל.
3. מניחים בקערה את הכרישה הפרוסה, מוסיפים את הסוכר ואת מיץ הלימון; ומשאירים אותה במרינדה הזו כשעה. רצוי לטעום את המרינדה ולראות שהיא לא מתוקה מידי.
4. מוציאים את הכרישה מהמרינדה ומניחים בקערה חדשה.
מוסיפים את הצלפים, העגבניות, הצנוברים, הבזיליקום והפלפל - מתבלים בשמן זית, מלח ופלפל, ומערבבים.
5. מכינים את הקוסקוס על פי הוראות היצרן שעל גבי האריזה.
6. את גרעיני החמנייה לקלות על אש קטנה במחבת ללא שמן, ולערבב כל הזמן – לא יותר מ-3 דקות.
7. מסדרים כמות קטנה של הקוסקוס בצלחת.
8. על הקוסקוס מניחים באלגנטיות את הסלט, ועליו את נתחי הטונה הטריה (או מפוררים לאחר סינון את הטונה מהקופסא).
9. מפוררים את הגבינה מעל הכול ומפזרים את הזיתים

לחם בשר הרצליה אירועים חדשבמסעדות או לקחת במשלוח - כבר 12 שנה - מקסיקנה