סלט טונה אדומה וקוסקוס
- מתאים ל: 4-6 סועדים מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
באדיבות השף תם קבלו, מסעדת Deca
מרכיבים
- 200 גרם קוסקוס, מסדרת "קוסקוס זה משפחה חמה"
- 1/2 נתח טונה אדומה טרייה (אפשר גם להחליף לטונה מקופסת שימורים)
- 4 כרישה
- 1 כפית סוכר חום דמררה
- מיץ מ-1 לימון
- 1 כף צלפים
- סלסלת עגבניות שרי חצויות לרבעים
- חופן צנוברים
- צרור בזיליקום קצוץ, אך לא דק מידי
- 1 כפית פלפל מדגסקאר יבש אדום
- שמן זית
- מלח ופלפל
- חופן גרעיני חמנייה קלויים
- גבינת פטה / בולגרית / צפתית
- חופן זיתים מגולענים
אופן ההכנה
1. מתחילים בכבישה של הכרישה.
2. קוצצים את הכרישה לטבעות דקות דקות,על מנת להמנע מהסתבכות מיותרת עם הסיבים בזמן האוכל.
3. מניחים בקערה את הכרישה הפרוסה, מוסיפים את הסוכר ואת מיץ הלימון; ומשאירים אותה במרינדה הזו כשעה. רצוי לטעום את המרינדה ולראות שהיא לא מתוקה מידי.
4. מוציאים את הכרישה מהמרינדה ומניחים בקערה חדשה.
מוסיפים את הצלפים, העגבניות, הצנוברים, הבזיליקום והפלפל - מתבלים בשמן זית, מלח ופלפל, ומערבבים.
5. מכינים את הקוסקוס על פי הוראות היצרן שעל גבי האריזה.
6. את גרעיני החמנייה לקלות על אש קטנה במחבת ללא שמן, ולערבב כל הזמן – לא יותר מ-3 דקות.
7. מסדרים כמות קטנה של הקוסקוס בצלחת.
8. על הקוסקוס מניחים באלגנטיות את הסלט, ועליו את נתחי הטונה הטריה (או מפוררים לאחר סינון את הטונה מהקופסא).
9. מפוררים את הגבינה מעל הכול ומפזרים את הזיתים