Skip Navigation Linksראשי > עוגות וקינוחים > מתכוני עוגות > שבועות: עוגת גבינה אפויה

שבועות: עוגת גבינה אפויה

שבועות: עוגת גבינה אפויה

תיאור המתכון

טיפ: עוגת גבינה, גם אם "תפחה" וכמעט גלשה מתבנית האפייה, תמיד תחזור, בסופו של דבר לנפח המקורי שלה ואין לצפות ממנה ליותר מזה.

מרכיבים

אופן ההכנה

מכניסים למעבד מזון קמח, מלח, סוכר וקוביות חמאה. מעבדים עד לקבלת תערובת פירורית.
מוסיפים ביצה ומעבדים רק עד לקבלת כדור בצק.
במידת הצורך מוסיפים מעט (עד 1/4 כוס) מים קרים.
משטחים לפיתה ומכניסים למקרר לחצי שעה.
מרדדים לעיגול בעובי 4-5 מ"מ, משטחים על גבי תחתית + 1 ס"מ מגובה הדופן של תבנית בקוטר 26 ס"מ. חשוב להשתמש בתבנית גבוהה עד כמה שאפשר כדי לאפשר לעוגה לתפוח בנוחות.
מקררים את הבצק המרודד כחצי שעה ואופים בחום בינוני (180 מעלות) אפיה חלקית (10 דקות בלבד).

בסיום האפיה מנמיכים את חום התנור ל-150 מעלות.

מלית:
בקערה מיקסר מערבלים (במערבל K) גבינה, שמנת, חלמונים קמח וקורנפלור.
בקערה נפרדת מקציפים חלבונים + סוכר עד לקבלת קצף יציב. מוסיפים אבקת אינסטנט וניל ומקציפים דקה נוספת.
מאחדים את 2 התערובות בתנועות קיפול עדינות, מבלי לשבור את הקצף ומבלי לאבד נפח. בסופו של דבר, הקצף הוא שיתן לעוגה את הנפח והמרקם האוורירי לכן חשוב מאוד לשמור עליו!
יוצקים את התערובת על גבי הבסיס האפוי חלקית ומכניסים מיד לתנור שחיממנו מראש לחום של 150 מעלות.

אפיה (וכאן נדרשת תשומת לב):
האפיה בתכנית רגילה (לא טורבו!) בחום נמוך – 140-150 מעלות.
אופים שעה וחצי.
בגמר האפיה מוציאים את העוגה, משחררים דפנות (מעבירים סכין חד בין דופן התבנית לעוגה) ומחזירים לתנור מכובה למשך שעה בערך.
כעבור שעה מוציאים את העוגה מהתנור וממשיכים לקרר בטמפרטורת החדר למשך שעה נוספת. רק כאשר העוגה התקררה לחלוטין מצפים.

ציפוי:
לערבב היטב, לצקת על העוגה בזהירות ולהכניס לתנור חמים (מקסימום 120 מעלות) ל-10 דקות נוספות. להוציא מהתנור, לצנן ולהכניס למקרר.

המתכון באדיבות
קונדיטוריית שרון & רנה - קונדיטוריה אחרת המלאכה 4, ביתן 3 (ליד הדואר), פארק תעשיות אפק, ראש העין הצג טלפון