שבועות: עוגת סולת וקרם מסקרפונה מתובל
- מתאים ל: 10-12 סועדים מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
באדיבות השף סהר רפאל, מסעדת "כרמים".
מרכיבים
- חומרים (לתבנית אפיה):
- 1/4 2 כוסות (300 גרם) סולת
- 4 כוסות (300 גרם) קוקוס
- 1/2 1 כוסות (300 גרם) שמן
- 6 ביצים
- 1/2 1 כוסות (300 גרם) סוכר
- 1 כוס (150 גרם) שוקולד צ'יפס
- גרידה מתפוז אחד
- מיץ מתפוז אחד
- סירופ סוכר:
- 1/2 כוס סוכר
- 1 כוס מים
- קרם מסקרפונה:
- 300 גרם גבינת מסקרפונה
- 1 כפית הל טחון
- קוורט אגוד סוקט
- 3 כפות דבש
אופן ההכנה
מערבבים את כל מרכיבי העוגה למסה אחידה. יוצקים לתבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה, ואופים בתנור שחומם מראש ל 160 מעלות במשך 25-30 דקות עד לקבלת גוון זהוב.
הכנת סירופ הסוכר: מרתיחים כוס מים, מוסיפים את הסוכר ומערבבים עד להמסתו. "משקים" את העוגה המוכנה בעודה חמה בסירופ הסוכר בעזרת כף, עד לספיגת כל הסירופ בעוגה.
הכנת קרם מסקרפונה: מערבבים היטב את כל המרכיבים, עד לקבלת קרם חלק ואחיד. חותכים את העוגה לריבועים, מניחים מעל כף גדושה מקרם המסקרפונה ומגישים.