מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מנות ראשונות > מתכונים ל-מנות ראשונות קרות> שבועות: פנה קוטה ארבע גבינות עם קרקר, פרמזן ורוטב ירוק

שבועות: פנה קוטה ארבע גבינות עם קרקר, פרמזן ורוטב ירוק

שבועות: פנה קוטה ארבע גבינות עם קרקר, פרמזן ורוטב ירוק

תיאור המתכון

באדיבות השף סהר רפאל, מסעדת "כרמים".

מרכיבים

אופן ההכנה

הכנת הפנקוטה: מחממים שמנת בסיר, מוסיפים גבינות וטרגון. מערבבים עד המסת כל הגבינות מביאים לרתיחה עדינה ומנמיכים את הלהבה. בינתיים ממיסים בכלי נפרד את הגלטין עם 2 כפות מים. משווים טמפרטורות: מעבירים מצקת מתערובת השמנת לכלי הגלטין, מערבבים ויוצקים לתערובת השמנת והגבינות תוך כדי ערבוב. מסירים מהאש ומצננים לטמפרטורת החדר. מוציאים את ענף הטרגון, ומחלקים ל 8 קוקוטים חד פעמיים קטנים מרופדים בניילון נצמד כשקצוות הניילון כלפי חוץ. מקררים במשך לילה שלם.
הכנת הרוטב: מערבלים את כל מרכיבי הרוטב, למעט שמן הזית, למרקם אחיד וחלק. מוסיפים שמן זית באטיות, עד להתחברות החומרים ולקבלת רוטב אחיד.
הכנת הקרקר: מערבבים היטב את כל החומרים למסה אחידה. מרפדים תבנית אפייה בנייר אפיה, נוטלים כף מהתערובת ומשטחים על נייר האפיה. מכניסים לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות למשך 3-2 דקות. מצננים מעט ומשחררים בעדינות.
המלצה להגשה: הופכים את הכלי לשחרור הפנקוטה על צלחת הגשה ומסירים את הנילון הנצמד. מניחים קרקר פרמזן מעל ויוצקים מעט רוטב ירוק.