צוק איתן
חיפוש מסעדה / מציאת שולחן פנוי
חיפוש מתקדם
:
מסעדות, בתי קפה, פאבים וברים
הצטרף לקבוצה בפייסבוק
בתי קפה ברים ואלכוהול כשר אירועים במסעדות מתכונים משלוחים
מסעדות באייפון
מועדון
פורום מסעדות
המומלצים
תכנון אירוע - 2eatפרויקט מטייליםמסעדות אילתחיפה והקריות
הסקר שבועי
כמה טיפ להשאיר?


מאמרים ראשיים
שף בשקט
ברים, יין ואלכוהול
קפה ובתי קפה
מסעדות בעולם
סדנאות בישול
אוכלים עם ילדים
מסעדות כשרות
סופרים קלוריות
כלים ומאכלים
מתכונים
מנות ראשונות
מנות עיקריות
תוספות
עוגות, קינוחים, מתוקים
משקאות
מתכוני מסעדות
מתכוני דיאטה
Skip Navigation Linksראשי > מנות ראשונות > ממולאים צמחוניים> שבועות: כדורי לבנה ממולאים עשבי תיבול ושקדים

חיפוש מתכון




שלח לנו מתכון

שבועות: כדורי לבנה ממולאים עשבי תיבול ושקדים

  • מתאים ל: 8-10 סועדים
  • זמן הכנה: 7-8 שעות
  • רמת מיומנות: בינוני

תיאור המתכון

באדיבות השף סהר רפאל, מסעדת "כרמים".

מרכיבים

  • חומרים (לצנצנת של 2 ליטר):
  • 6 גביעי (1.2 ליטר) יוגורט עזים או בקר
  • 2 גביעי שמנת חמוצה
  • כפית מלח
  • 3 כפות זיתים סוריים, מגולענים וקצוצים דק
  • 1 בצל יבש בינוני, קצוץ דק
  • 1 ליטר שמן זית (אם רוצים לשמר בצנצנת)
  • בד חיתול
  • המילוי:
  • 4 כפות שקדים חצויים, קלויים
  • 3 כפות עירית קצוצה דק
  • 4 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • 15 עלי בזיליקום קצוצים
  • מיץ מ- 1/2 לימון
  • כפית מלח
  • קורט פלפל גרוס
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1/4 כפית שום כתוש

שבועות: כדורי לבנה ממולאים עשבי תיבול ושקדים
אופן ההכנה

הכנת הלבנה:
מניחים בד חיתול בתוך קערה, ופורסים את שוליו לצדדים (הקערה תאגור את כל המים שיופרשו מהיוגורט ומהשמנת במהלך ההכנה). יוצקים את היוגורט והשמנת, זורים מלח, זיתים ובצל ומערבבים.
מאגדים את שלוש פינות הבד באלכסון, מלפפים את הקצה הנותר סביב שלושת הקצוות המאוגדים, וקושרים. קושרים אל הברז, מעל הכיור (כך הכיור יקלוט את הנוזלים המופרשים מהמסה), ומניחים למשך 6 שעות לפחות. נוצרת לבנה רכה.
כדי ליצור כדורים חשוב להשתמש חשוב להשתמש בגבינה יציבה וסמיכה, ולכן רצוי להניח את המסה תלויה למשך 3-4 שעות נוספות (כלומר, כ- 7-8 שעות סה"כ), ולקרר למשך הלילה.

הכנת המילוי:
קולים את השקדים במחבת חמה למשך 2-3 דקות, עד שהם משחימים קלות. מערבבים עם עשבי התיבול הקצוצים ושמן הזית.
מוציאים את הלבנה מהמקרר סמוך להכנה. משמנים את כפות הידיים, נוטלים כדור בגודל פינג-פונג ומשטחים על כף היד. מניחים חצי כף מילוי במרכז, וסוגרים לעיגול חלק, כך עד גמר הלבנה. חשוב לעבוד במהירות, הגבינה מתרככת במהירות ונדבקת גם לידיים משומנות.
ממלאים צנצנת בשמן זית עד 3/4 גובה, מנחים גבעול רוזמרין, זעתר או תימין וכ-2-3 שיני שום. מטילים פנימה את כדורי ההלבנה. אם יש צורך, מכסים בשמן זית.
מניחים במקרר או בחוץ לפחות מספר שעות לפני ההגשה.





תגובות

חיפוש מסעדה לפי אזורחיפוש מסעדה לפי סוגחיפושים פופולארייםמידע ברשתאודות 2eat
כל הזכויות שמורות ל - 2eat.co.il | תנאי שימוש | מפת אתר מצא אותנו ב-‪Google+‬‏