שבועות: עוגת שמרים במלית גבינה וצימוקים
- מתאים ל: 8 סועדים מנות
- זמן הכנה: 50 דקות
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
באדיבות הקונדיטור מיקי שמו ל"שמו קונדיטוריה"
מרכיבים
- חומרים לבצק השמרים:
- 3.5 כוסות קמח
- 1/2 כוס סוכר
- 25 גרם שמרית
- 1 ביצה
- 1/4 כוס שמן
- 1 כפית מלח
- 25 גרם חמאה
- 3/4 כוס חלב
- לקיפול:
- 100 גרם חמאה
- חומרים למלית הגבינה וצימוקים:
- 500 גרם גבינה כחושה
- 1 כף קורנפלור
- 3/4 כוס סוכר
- 1 כפית תמצית וניל
- קליפה מגוררת מחצי לימון
- 1 ביצה
- 2 כפות צימוקים בהירים
- 2 כפות צימוקים בהירים
- לזיגוג:
- 1 ביצה טרופה
- אבקת סוכר, לקישוט
אופן ההכנה
מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח ומחלקים לשני חלקים שווים.
מרדדים כל חלק למלבן בעובי 1/2 ס"מ ובגודל
25X35 ס''מ. מניחים את הבצק כך שצלעותיו הצרות מקבילות אלינו.
במרכז המלבן, מניחים לאורך מחצית ממלית הגבינה. חותכים את שולי הבצק ומקפלים מעל המלית בצורת שתי וערב- פס מימין ומעליו פס שמאל וחוזר חלילה.
מניחים לתפיחה עד שמכפיל את נפחו.
מזגגים ואופים:
מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
מברישים את הבצק בביצה טרופה ואופים כ- 30 דקות עד להזהבה.
כשהעוגה מצטננת, בוזקים מעל אבקת סוכר.