Skip Navigation Linksראשי > תוספות > סלטים צמחיים> שבועות: סלט קוסקוס קצוץ וגבינת עיזים

שבועות: סלט קוסקוס קצוץ וגבינת עיזים

שבועות: סלט קוסקוס קצוץ וגבינת עיזים

תיאור המתכון

באדיבות השף תם קבלו, מסעדת Deca

מרכיבים

אופן ההכנה

1.מכינים את הקוסקוס על פי הוראות היצרן שעל גבי האריזה.
2.את החומוס מבשלים במים עם מעט מלח. רצוי מדי פעם לאסוף עם כף את הקצף שנוצר בבישול.
3.קוצצים את כל הירקות דק דק, כשהם קרים מהמקרר ומתבלים.
4.אפשר לערבב הירקות והחומוס עם הקוסקוס, ואפשר גם לסדר על הצלחת כשהקוסקוס בצדדים של הצלחת והירקות והחומוס במרכז.
5.מפזרים את כדורי הלבנה מסביב ומגישים.

להכנת לבנה ביתית – במידה ומעדיפים:
1.מוסיפים לכד יוגורט עיזים (אפשר גם בקר. 3 ליטר יוגורט נותנים כ 200 -300 גר' לבנה, 2 כפות מלח, מערבבים טוב ומכניסים לציפית של כרית (רצוי בצבע לבן שעברה כמה כביסות).
2.קושרים את הציפית ומניחים על מסננת בתוך קערה.
בשעות הראשונות היוגורט יפריש המון מי גבינה, ורצוי לרוקן את הקערה מידי פעם בכדי שיהיה לנוזלים מקום לצאת אליו.
3.אחרי יום תהיה לבנה מוכנה למריחה, אך משאירים את היוגורט להתקשות יום נוסף במסננת שכן לצורך המתכון יש ליצור כדורים של לבנה.
4.את הכדורים אפשר לאחסן בתוך צנצנת עם שמן זית בשביל שישמרו לתקופה ארוכה יותר.

המתכון באדיבות
מסעדת דקה התעשייה 10, תל אביב הצג טלפון