מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > עוגות וקינוחים > מתכוני עוגות > שבועות: עוגת גבינת ריקוטה

שבועות: עוגת גבינת ריקוטה

שבועות: עוגת גבינת ריקוטה

תיאור המתכון

עוגת גבינת ריקוטה דיאטתית באדיבות שומרי משקל

מרכיבים

אופן ההכנה

1מחממים תנור לחום בינוני. מרססים תבנית עגולה בגודל בינוני בתרסיס שמן ומפזרים את הבישקוטים. שמים את גבינת הריקוטה במעבד מזון ומעבדים עד לתערובת חלקה. מוסיפים את גבינת השמנת ומעבדים גם אותה. מוסיפים את שאר החומרים ומעבדים היטב. משטחים מעל הבישקוטים ואופים כ- 55 דקות, עד שהעוגה כמעט מוכנה. מכבים את התנור ומשאירים בתנור סגור לעוד 30 דקות. מוציאים מהתנור ומצננים מעל רשת. מכסים ומצננים במקרר ל- 10 שעות. מגישים עם רוטב שזיפים.
4להכנת הרוטב: שמים את החומרים בסיר בינוני ומבשלים על אש בינונית – נמוכה. מביאים לרתיחה ומנמיכים לאש נמוכה מאד. מבשלים כ- 15 דקות או עד שהשזיפים רכים. מקררים ומעבירים למעבד מזון. מעבדים בתנועות קצרות 6 פעמים, כדי שיישארו חתיכות. מתקבלות 1 כוסות רוטב, כ- 2 כפות לכל פרוסה.