שבועות: פשטידת פטריות ובצלים על בסיס פילו
- מתאים ל: 6 מנות מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
פשטידת פטריות ובצלים על בסיס פילו - דיאטתית באדיבות שומרי משקל
מרכיבים
- 3 עלי פילו
- 1 כף שמן זית
- פראסה (כרישה) קצוצה (רק החלק הלבן)
- 2 קוביות שום
- 1 בצל יבש בינוני, קצוץ
- חבילת בצל ירוק קצוץ
- סלסלת פטריות שמפיניון, פרוסות
- סלסלת פטריות פורטבלו, פרוסות
- 250 גרם גבינה רכה 5% שומן
- 1 גביע יוגורט 1/2% 1 שומן, 200 מ"ל
- 3 ביצים
- כף קמח תופח
- תערובת עשבי תיבול, לפי הטעם
- תרסיס שמן
- 2 כפות גבינת פרמזן מגוררת
אופן ההכנה
1מחממים תנור לחום בינוני. משמנים בתרסיס שמן תבנית בינונית, מלבנית חסינת חום. במחבת גדולה מחממים את השמן ומאדים את הפראסה ואת הבצלים (ללא החלק הירוק) כ- 5 דקות או עד להזהבה. מוסיפים את הפטריות, ואם צריך – מעט מים, ומאדים כ- 5 דקות. מניחים להצטנן. בקערה מערבבים את הביצים עם הגבינות, היוגורט והתבלינים. מסדרים את עלי הפילו על תחתית כלי האפייה. מניחים עלה, מרססים בתרסיס שמן וחוזרים על הפעולה גם עם שני העלים הנותרים. מפזרים על עלי הפילו את תערובת הבצלים באופן שווה ומעליהם מפזרים את הבצל הירוק. יוצקים בזהירות את תערובת הגבינות באופן שווה מעל הירקות. מפזרים מלמעלה את הפרמזן המגוררת ואופים כ- 45 דקות או עד שהפשטידה משחימה.