עוף על האש בסגנון תאילנדי ,
- מתאים ל: 4-8 מנות
- זמן הכנה: שעה
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
שמכינים בכפרים ברחבי תאילנד.
מרכיבים
- עוף שלם מצרכים (4-8 מנות)
- 3 כפות שמן סויה
- 1 כפית שמן שומשום
- שורש ג'ינג'ר בינוני קצוץ
- 3 ראשי שום חצויים
- אם רוצים אפשר להוסיף גם 2-3 תפוחי אדמה ו/או בצלים חתוכים
אופן ההכנה
מושחים את העוף בחלקו החיצוני והפנימי בשמן השומשום והסויה.
מכניסים את כל המרכיבים לחלל בטן העוף (תפוחי אדמה ובצלים לפי בחירה) ומניחים את העוף בתוך קופסת שימורים גדולה שיכולה להכילו. מכסים בנייר כסף ומניחים על הגחלים למשך שעה. אחרי שעה בודקים אם צלוי לפי רצוננו, מוציאים ומגישים.