מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מנות עיקריות > מתכוני דגים ופירות ים > עצמאות: שיפודי גבינות וירקות ושיפודי דגים וירקות

עצמאות: שיפודי גבינות וירקות ושיפודי דגים וירקות

עצמאות: שיפודי גבינות וירקות ושיפודי דגים וירקות

תיאור המתכון

המתכון באדיבותו של השף קים נווה מ''קפה רינגלבלום'' בבאר שבע.

מרכיבים

אופן ההכנה

1.יש לטבול את שיפודי העץ כשעה לפני הדלקת המנגל במים קרים, ע''מ למנוע שריפה של העץ
2.יש לחתוך את הדגים לקוביות של 2 ס"מ X 2 ס''מ
3.להשרות את קוביות הדגים בשמן זית, מלח, פלפל ו-2 ענפי זעתר טרי למשך כ-20 דקות
4.לחתוך את הפלפלים הצבעוניים לרצועות ברוחב 2 ס''מ, ולחצות את הרצועות.
5.לחתוך את הבצל הסגול לסירות ואת הבצל הירוק לחתוך באורך 5 ס''מ כל אחד
6.יש למצק את כדורי המוצרלה על ידי לחיצה קלה וסחיטה של המים
7.מלאכת השיפוד- את הדגים מומלץ לשפד עם הבצל ועגבניות השרי, ואת הגבינות לשלב עם הבצל הירוק והפלפלים הצבעוניים. מומלץ לשפדם לפי צבעים- שיהיה מעניין ואסתטי.
8.יש לשמן את משטח הצלייה היטב, ולהניח את שיפודי הדגים במגע ישיר עם משטח הצלייה. לאחר 3-4דקות צלייה יש להפוך אותם על צידם השני ל-3-4 דקות נוספות ולהניח מעליהם את שיפודי הגבינות. חשוב ששיפודי הגבינות לא יהיו במגע ישיר עם משטח הצלייה!
9.הגבינות אמורות להתחמם קלות ולספוג את ניחוחות העשן והדגים
10.להניח על צלחת הגשה את לבבות החסה ומעליהם את השיפודים הססגוניים.
11.מעל הגבינות יש לפזר את הסומק ואת יתרת עלי הזעתר