עצמאות: צלעות טלה בגריל פחמים מוגשות עם תבשיל עדשים וציר טלה מצומצם
- מתאים ל: 4 מנות
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
באדיבות השף צ'רלי פדידה ממסעדת Olive Leaf במלון שרתון תל אביב
מרכיבים
- חומרים (2 מנות):
- 1 שדרה של טלה כ 6 עצמות
- ½ כפית קורנית קצוצה
- 1 שן שום קצוצה
- ¼ כוס שמן זית
- חומרים לתבשיל עדשים:
- 1/5 כוס שמן זית
- ½ כוס עדשים חומות
- ½ בצל קצוץ
- 1 שן שום קצוצה
- ½ גזר חתוך לקוביות קטנות
- ½ כוס ציר כבש
- מלח פלפל וחצי כפית כמון
אופן ההכנה
הכנת הבשר:מפרידים את הצלעות בעזרת סכין וחותכים בין הצלעות לקבלת מנות שוות. ממליחים את הצלעות ומפלפלים בעזרת פלפל גרוס טרי. מוסיפים שום, קורנית קצוצה ואת שמן הזית, ומשאירים למשך 30 דקות נוספת למען ספיגת הטעמים. מחממים מחבת פסים ומתחילים בצריבת הבשר למשך כ-2 דקות מכל צד.
הכנת תבשיל העדשים: מבשלים עדשים חומות במים עד לריכוך (לא יותר מדי), מסננים את המים מהעדשים ומניחים בצד. מחממים סיר עם שמן זית ומוסיפים את הבצל עד להשחמה. לאחר מכן נוסיף שום ונאדה במשך 2 דקות נוספות, נוסיף את הגזר ונחכה עוד 2 דקות, ולאחר מכן נוסיף את העדשים המבושלות עם תבלינים של מלח, פלפל וכמון.
המתכון באדיבות
|
מסעדת אוליב ליף
הירקון 115, מלון שרתון תל אביב, תל אביב
הצג טלפון
03-5211224
|