עצמאות: סברינה משפחתית
- מתאים ל: 6-8 סועדים מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
לקראת יום העצמאות 2011 הקונדיטור מיקי שמו, מרשת "שמו הקונדיטוריה" איך עושה כבוד למתוקים הישראלים.
מרכיבים
- חומרים לבצק:
- 1 ק"ג קמח
- 200 גרם סוכר
- 500 גרם חמאה מומסת
- 60 גרם שמרים
- 10 ביצים
- לימון מגורד
- 20 גרם מלח
- 350-400 סמ"ק מים
אופן ההכנה
מערבבים קמח, שמרים, סוכר ולימון מגורד
מכניסים את החמאה המומסת
מכניסים את הביצים מערבבים עם גיטרה
מוסיפים את המים בהדרגה עד עיסה הומוגנית
הערות
דגשים:
זילוף את הזילוף איננו מבצעים בלחץ, אלא בתוך תבנית הסיליקון - עד לגובה החור באמצע
תפיחה מומלץ להתפיח בחוץ את העוגיות בחוץ, עד לגובה תבנית הסיליקון.
אפייה אפיית הסברינה מומלצת בחום של °180 מעלות בתנור פיזיקלי או בטמפ' של °200 בטורבו. המשיכו בתהליך האפייה עד שהסברינה תציג צבע יפה ותתייבש. לאחר מכן הכניסו את התכולה לניילון וקררו במקפיא.