תפוחי אדמה אפויים בתנור ברוטב שמנת חמוצה ותרד
- זמן הכנה: שעה
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
תפוחי אדמה אפויים בתנור בתוספת רוטב שמנת חמוצה ותרד, מתכון המתאים לזנים לבנים של תפוחי אדמה.
מרכיבים
- שקית תפוחי אדמה לאפייה ולמילוי, אפויים
- 100 גרם צנוברים
- 750 גרם תרד שטוף היטב
- 4 כפות שמן זית
- 2 שיני שום קלופות ופרוסות דק
- 1/4 כוס מיץ לימון טרי
- 2 מיכלי שמנת חמוצה (500 מ"ל)
- מלח ים ומעט פלפל שחור
אופן ההכנה
הכנת הרוטב: מחממים מחבת וקולים את הצנוברים עד שהם מתחילים להצהיב.(אין צורך להוסיף שמן).
במחבת עמוקה או בסיר מחממים את השמן. מוסיפים את התרד, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה עד שהתרד מתרכך. מערבבים מדי פעם.
כאשר התרד רך מוסיפים את הצנוברים, השום ומיץ הלימון ומאדים עוד 5 דקות. מוסיפים את השמנת החמוצה ומבשלים על להבה נמוכה עד שהרוטב מגיע לסמיכות הרצויה. מתבלים במלח ובפלפל ומגישים עם תפוחי האדמה האפויים.