מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > תוספות > מתכוני תפוחי אדמה > תפוחי אדמה אפויים בתנור ברוטב שמנת חמוצה ותרד

תפוחי אדמה אפויים בתנור ברוטב שמנת חמוצה ותרד

תפוחי אדמה אפויים בתנור ברוטב שמנת חמוצה ותרד

תיאור המתכון

תפוחי אדמה אפויים בתנור בתוספת רוטב שמנת חמוצה ותרד, מתכון המתאים לזנים לבנים של תפוחי אדמה.

מרכיבים

אופן ההכנה

הכנת הרוטב: מחממים מחבת וקולים את הצנוברים עד שהם מתחילים להצהיב.(אין צורך להוסיף שמן).
במחבת עמוקה או בסיר מחממים את השמן. מוסיפים את התרד, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה עד שהתרד מתרכך. מערבבים מדי פעם.
כאשר התרד רך מוסיפים את הצנוברים, השום ומיץ הלימון ומאדים עוד 5 דקות. מוסיפים את השמנת החמוצה ומבשלים על להבה נמוכה עד שהרוטב מגיע לסמיכות הרצויה. מתבלים במלח ובפלפל ומגישים עם תפוחי האדמה האפויים.