מתכון לפסח: מקרון שוקולד - עוגייה קלאסית לפסח
- מתאים ל: 10-12 סועדים מנות
- זמן הכנה: שעה וחצי
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
באדיבות מיקי שמו, מבעלי רשת "שמו הקונדיטוריה"
מרכיבים
- 5 חלבונים
- 1/3 כוס סוכר
- 380 גר' אבקת סוכר
- 40 גר' קקאו
- 200 גר' אבקת שקדים
- מילוי:
- 100 גר' שוקולד מריר
- 1/2 כוס שמנת מתוקה
אופן ההכנה
מקציפים חלבונים עם 1/3 כוס סוכר למשך 1 דקה במהירות גבוהה, עד קבלת קצף רך ולא יציב מידי (מרקם של "קצף גילוח").
מנפים בעזרת מסננת את החומרים היבשים (אבקת סוכר, אבקת שקדים וקקאו), בקערה נפרדת.
מקפלים אל תוך קצף החלבונים את החומרים היבשים המנופים, בעזרת מרית/ לקקן עד קבלת תערובת תפוחה וסמיכה.
מניחים נייר אפייה ע"ג תבנית אפייה ומזלפים בעזרת שק זילוף את התערובת, לעיגולים קטנים. 9*10 – סה"כ 90 עוגיות בתבנית.
אופים בטמפ' של 160 מעלות 15 דקות.
מקררים לטמפ' החדר.
אופן הכנת המילוי: מביאים לסף רתיחה את השמנת המתוקה ויוצקים על השוקולד המריר. מערבבים עד להמסה מוחלטת של השוקולד. משאירים מחוץ למקרר למשך כשעה או עד התקשות חלקית של השוקולד.
אופן עריכת העוגה: הופכים 1/2 מכמות העוגיות ומזלפים לתוכן מן המילוי. מכסים בשארית העוגיות הנותרות. שומרים בכלי אטום מחוץ למקרר.
אורך חיי מדף: עד 10 ימים.