Skip Navigation Linksראשי > עוגות וקינוחים > מתכוני עוגיות> מתכון לפסח: מקרון שוקולד - עוגייה קלאסית לפסח

מתכון לפסח: מקרון שוקולד - עוגייה קלאסית לפסח

מתכון לפסח: מקרון שוקולד - עוגייה קלאסית לפסח

תיאור המתכון

באדיבות מיקי שמו, מבעלי רשת "שמו הקונדיטוריה"

מרכיבים

אופן ההכנה

 מקציפים חלבונים עם 1/3 כוס סוכר למשך 1 דקה במהירות גבוהה, עד קבלת קצף רך ולא יציב מידי (מרקם של "קצף גילוח").
 מנפים בעזרת מסננת את החומרים היבשים (אבקת סוכר, אבקת שקדים וקקאו), בקערה נפרדת.
 מקפלים אל תוך קצף החלבונים את החומרים היבשים המנופים, בעזרת מרית/ לקקן עד קבלת תערובת תפוחה וסמיכה.
 מניחים נייר אפייה ע"ג תבנית אפייה ומזלפים בעזרת שק זילוף את התערובת, לעיגולים קטנים. 9*10 – סה"כ 90 עוגיות בתבנית.
 אופים בטמפ' של 160 מעלות 15 דקות.
מקררים לטמפ' החדר.
 אופן הכנת המילוי: מביאים לסף רתיחה את השמנת המתוקה ויוצקים על השוקולד המריר. מערבבים עד להמסה מוחלטת של השוקולד. משאירים מחוץ למקרר למשך כשעה או עד התקשות חלקית של השוקולד.
 אופן עריכת העוגה: הופכים 1/2 מכמות העוגיות ומזלפים לתוכן מן המילוי. מכסים בשארית העוגיות הנותרות. שומרים בכלי אטום מחוץ למקרר.
אורך חיי מדף: עד 10 ימים.