אגס מאוהב

אגס מאוהב

תיאור המתכון

באדיבות קפה רינגלבלום.

מרכיבים

אופן ההכנה

מכינים בקערה 1 ליטר מים עם מיץ מלימון אחד
מקלפים את האגסים ומשרים אותם במים עם הלימון, על מנת למנוע השחרתם.
הרוטב:
להוסיף לסיר עמוק את המרלו, קליפת התפוז, קליפת הלימון, הסוכר וכוכב האניס, ולהביא לרתיחה.
בינתיים יש לחצות את האגסים לאורכם ולגלען אותם.
לבשל את האגסים ברוטב על אש נמוכה, עד כדי צמצומו. ברגע שהאגסים מתרככים קלות וסופגים את צבע הנוזל האדום, יש לכבות את האש.
הקרם:
מחממים קלות את השמנת המתוקה (לא להגיע לכדי רתיחה). לתוך השמנת יש לגרד חצי מקל וניל/ כפית תמצית וניל.
לשים את גבינת השמנת במיקסר על מהירות נמוכה ולתוכה להוסיף באיטיות ובהדרגה את השמנת המתוקה ושתי כפות סוכר, עד קבלת מרקם קרמי.
בין כל שני חצאי אגס יוצקים כף מן הקרם, מניחים על צלחת הגשה ומקשטים את הצלחת עם מעט מן הרוטב הנותר.