דג סלמון אטלנטי צרוב במחבת על קרם שורשים וחזרת
- מתאים ל: 6 סועדים מנות
- זמן הכנה: 25 דקות
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
באדיבות קפה רינגלבלום.
מרכיבים
- 1 קילו פילה סלמון חתוך לחתיכות של 200 גרם
- 10 ראשי שורש סלרי מקולפים
- 250 גרם חזרת טרייה
- מלח גס, פלפל שחור גרוס גס
- 1 כפית הל
- 250 מ''ל שמן זית
אופן ההכנה
מבשלים את שורשי הסלרי עם החזרת, עד כדי ריכוך.
מסננים את המים ומוסיפים את שמן הזית, ההל, כפית מלח גס וכפית פלפל שחור גרוס וטוחנים עד קבלת מרקם חלק. (מרקם של פירה)
מחממים שמן זית על מחבת בחום גבוה, מניחים את נתחי פילה הסלמון (על עורם) על המחבת החמה, מוסיפים כפית מלח גס וכפית פלפל גס וכל 3,4 דקות הופכים את הדג על צידו. כך 4 פעמים, עד שנצרב מכל צדדיו.
מניחים את נתח הדג במרכז צלחת ההגשה ולצידו יוצקים 2 כפות מקרם השורשים והחזרת.