סלט שורשים וגבינת רוקפור
- מתאים ל: 6 סועדים מנות
- זמן הכנה: 20 דקות
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
באדיבות "קפה רינגלבלום".
מרכיבים
- 4 ראשים של שורש סלרי
- 1 קילו גזר
- 4 קולורבי
- 4 צנון אדום שטוף, לא מקולף
- 2 ראשי שומר
- 250 ג' גבינת רוקפור
- 300 מ''ל שמן זית
- 2 לימונים
- עלי נענע
- מלח ופלפל
אופן ההכנה
את כל הירקות למעט הצנון יש לקלף, לחתוך לגפרורים דקים ולהכניס לקערת ערבוב.
הרוטב:
לסחוט לקערה מיץ משני הלימונים, להוסיף שמן הזית, קורט מלח ופלפל שחור.
לערבב היטב ולהשרות את הירקות בתוך הרוטב כ-10 דקות. לאחר מכן לסנן את הרוטב מן הירקות ולהעבירם לכלי הגשה חגיגי.
מעל הירקות יש לפורר את גבינת הרוקפור ומעליה, לפזר את עלי הנענע הירוקים בשלמותם.