שבקיה
- זמן הכנה: שעה וחצי
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
באדיבות מלי פטיטו, בעלת חברת "מרקש" להפקת אירועי מימונה וטקסי חינה.
מרכיבים
- כוס בירה לבנה
- כוס שמן
- 1/2 קילו קמח
אופן ההכנה
לשים את המצרכים בקערה ונותחים לו לנוח כרגע שעה.
מגלגלים את הבצק כמו נקניק וחותכים לחתיכות שוות.
עושים מכל חתיכה עיגול, ולשים בצד.
נותנים לבצק לנוח למשך רבע שעה, ומרדדים כל חתיכה לריבוע דקיק (כמה שאפשר).
חותכים עם גלגלת צורה של ריבוע, ובמרכז בלבד עושים 3 פסים (לא עד הסוף).
מכניסים את דפנות הבצק בתוך הפסים ומטגנים בשמן עמוק.