עצמאות: שיפודי פרגיות וירקות בסומק ובצל
- מתאים ל: 6 מנות
- זמן הכנה: 60 דקות
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
השף צ'רלי פדידה, המנצח על המטבחים במלון "שרתון" תל אביב ומסעדת Olive Leaf מציג מתכון גורמה מובחר לחג.
מרכיבים
- 6 יחידות ירכי עוף ללא עצמות חתוכות ל 6 קוביות
- 6 עגבניות שרי
- בצל סגול חתוך לקוביות
- 1 פלפל חריף אדום חתוך לפרוסות
- 6 קוביות חזה אווז מעושן (לא חובה)
- 6 כפיות שמן זית
- 1 כפית חומץ
- 1 כפית סומק
- מלח גס
- פלפל גרוס טרי
- סלט טאבולה:
- 1 צרור פטרוזיליה קצוצה גס
- ¼ צרור נענע קצוץ גס
- מיץ לימון מלימון אחד
- ½ כוס בורגול מושרה במים פושרים עד לריכוך, מסונן וסחוט היטב מנוזלים
- ¼ כוס שמו זית
- 1 עגבנייה קצוצה דק
- מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה
1. משפדים את העוף על שיפוד ברזל עם חתיכות הירקות: עגבניות, פלפל ובצל (אם משתמשים בחזה אווז משפדים גם אותו).
2. מכינים בקערית מרינדה עם סומק, שמן זית, חומץ מלח ופלפל לפי הטעם.
3. משרים את השיפודים במרינדה למשך 30 דקות במקרר.
4. מחממים תנור ל 200 מעלות.
5. צולים במחבת פסים את השיפודים למשך דקה, ומכניסים לתנור החם למשך 10 דקות.
6. מומלץ להגיש עם סלט טאבולה או סלט עגבניות פיקנטי.
7. מערבבים את כל החומרים של הסלט טאבולה ביחד ומגישים לצד השיפודים
המתכון באדיבות
|
מסעדת אוליב ליף
הירקון 115, מלון שרתון תל אביב, תל אביב
הצג טלפון
03-5211224
|