סלט ירוק עם עולש, פילה הדרים, פקאן, אספרגוס וויניגרט
- מתאים ל: 6 מנות
- זמן הכנה: 20 דקות
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
לקראת סעודות חג הפסח מציג השף צ'רלי פדידה, המנצח על המטבחים במלון "שרתון" תל אביב ומי שעומד בראש מסעדת השף Olive Leaf, את הסלט הירוק המסורתי שלו.
מרכיבים
- חומרים לסלט:
- לב חסה אדומה
- לב חסה ערבית
- חופן עלי רוקט
- 10 עלי עולש
- 12 פילה תפוז
- 12 פילה אשכולית אדומה
- 6 אספרגוסים
- 20 אגוזי פקאן סיני
- וינגרט פקאן
- חומרים לויניגרט פקאן
- 150 ג' אגוזי פקאן סיני טחונים
- 1 שן שום
- כוס מיץ תפוזים
- 2 כפות חרדל דיזון
- 3 כפות ממרח תמרים
- מיץ מחצי לימון
- 3 כפות חומץ בלסמי
- ½ כוס שמן אגוזים
- ¼ כוס שמן זית
אופן ההכנה
הכנת הסלט:
שוטפים את החסות. מקלפים את ההדרים ומוצאים את הפילה. מקלפים את האספרגוס ומבשלים בישול קצר ומעברים למים עם קרח. מניחים על צלחת את החסות לאחר שתיבלנו ברוטב, ומסדרים מלמעלה את פירות ההדר האספרגוס ושברי הפקאן.
הכנת הרוטב:
מערבבים בצנצנת את כל מרכיבי הרוטב.