מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מנות ראשונות > מתכוני סלטים > סלט תותים, קינואה וגבינה כחולה

סלט תותים, קינואה וגבינה כחולה

סלט תותים, קינואה וגבינה כחולה

תיאור המתכון

מתוך הספר "יערות הכרמל - סיפור אהבה". קינואה היא אחד מאותם מאכלים שאנחנו יודעים שכדאי לשלב בתפריט, אבל לא תמיד מצליחים בכך. הנה סלט שיגרום לכם להתאהב בקינואה.

מרכיבים

אופן ההכנה

1. מכינים את הקינואה. מחממים סיר עם שמן הזית ומטגנים את הבצל 3 דקות עד לריכוך. מוסיפים
את הקינואה ומטגנים עוד דקה-שתיים, תוך כדי ערבוב. יוצקים את המים, מתבלים במלח ובפלפל
ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים 15 דקות.
2. מורידים מהכיריים, מצננים, 'מאווררים' עם מזלג ונותנים לקינואה להתקרר. מעבירים לקערת ערבוב.
3. מכינים את הרוטב. מערבבים את החומרים בצנצנת סגורה, תוך כדי ניעור. טועמים ומאזנים את התיבול.
4. מרכיבים את הסלט. מערבבים את הקינואה עם שאר חומרי הסלט והרוטב, למעט האגוזים והגבינה.
5. מעבירים לקערת הגשה, מפזרים את הגבינה והאגוזים מעל ומגישים