סלט מלון, גזר ופקאן סיני
תיאור המתכון
מתוך הספר "יערות הכרמל - סיפור אהבה". הרוזטה מעניקה לרוטב טעם שאין לו תחליף. סלט קיץ נפלא.
מרכיבים
- 1 מלון (עדיף מזן 'אננס')
- 5 גזרים
- 100 גרם (1 כוס) אגוזי פקאן סיני שבורים גס
- 1 כוס עלי נענע
- 50 גרם (חצי כוס) חמוציות
- 2 גבעולי בצל ירוק פרוסים דק
- לרוטב
- 120 מ"ל (חצי כוס) שמן זית
- 2 כפות רוזטה )תרכיז שקדים(
- 2 כפות מיץ לימון סחוט טרי
- 5 גבעולי כוסברה
- 1 כף דבש
- זנב פלפל צ'ילי אדום טרי
- מלח ופלפל לבן
- להגשה
- חופן עלי נענע
אופן ההכנה
1. מכינים את הסלט. חוצים את המלון ופורסים לפרוסות דקות ככל שניתן.
2. חותכים את הגזרים לרצועות אורך דקיקות בעזרת קולפן ירקות או מנדולינה.
3. מכינים את הרוטב. טוחנים את כל החומרים בבלנדר או במעבד מזון. טועמים ומאזנים את התיבול.
4. מרכיבים את הסלט. מערבבים בקערת ערבוב את חומרי הסלט והרוטב.
5. מעבירים לקערת הגשה, מקשטים בעלי נענע ומגישים.