מתכון לפסח: עוגת מרנג שקדים ושוקולד לבן כשרה לפסח
- זמן הכנה: שעתיים וחצי
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
באדיבות מיקי שמו, מבעלי רשת "שמו הקונדיטוריה"
מרכיבים
- חומרים למרנג שקדים:
- 6 חלבונים
- 200 גרם סוכר – 1 כוס
- * 200 גרם שקדים גרוסים – 1 וחצי כוסות
- * 170 גרם אבקת סוכר – 1 וחצי כוסות
- חומרים לקרם שוקולד לבן:
- * 1 מיכל שמנת מתוקה
- * 200 גר' שוקולד לבן
- * 1 כוס אספרסו קצר
- * 2 מיכלי שמנת מתוקה נוספים, להקצפה
- חומרים למרנג שקדים:
- * 6 חלבונים
- * 200 גרם סוכר – 1 כוס
- * 200 גרם שקדים גרוסים – 1 וחצי כוסות
- * 170 גרם אבקת סוכר – 1 וחצי כוסות
- חומרים לקרם שוקולד לבן:
- * 1 מיכל שמנת מתוקה
- * 200 גר' שוקולד לבן
- * 1 כוס אספרסו קצר
- * 2 מיכלי שמנת מתוקה נוספים, להקצפה
אופן ההכנה
אופן הכנת מרנג שקדים: מקציפים חלבונים וסוכר לקצף יציב. מקפלים בעזר מרית את האבקת סוכר והשקדים הגרוסים. מזלפים 3 עיגולים בקוטר העוגה (24 ס"מ). אופים ב-110 מעלות כשעתיים.
אופן הכנת קרם שוקולד לבן: מבשלים לגאנש 1 מיכל שמנת מתוקה + 200 גרם שוקולד לבן + 1 כוס אספרסו קצר, מעבירים לקערה, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר. מקציפים 2 מיכלי שמנת מתוקה ביחד עם הגנאש שהתקרר לקרם יציב וממלאים בין השכבות. דקורציה: אבקת קקאו או גלזורת ריבת חלב.