מתכון לפסח: קדרת לוקוס חג
- זמן הכנה: 50 דקות
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
באדיבות השף סהר רפאל, ממסעדת "כרמים" במושב סגולה.
מרכיבים
- * לוקוס שלם
- * שמן זית
- * שורש פטרוזיליה קלוף וחתוך גס
- * שומר חתוך גס
- * מקל סלרי חתוך גס
- * ראש שום חצוי
- * לימון חתוך לשמיניות או קוביות גסות
- * 1 כפית זרעי כוסברה
- * 1 כפית זרעי חרדל
- * 7 ענפי תימין
- * 4 ענפי רוזמרין
- * 1/2כוס יין לבן
- * מלח ופלפל
אופן ההכנה
* יוצרים חתכים לאורך הדג ומושחים אותו בשמן זית עם קצת מלח ופלפל.
* מניחים את הדג בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
* מערבבים את הירקות בקערה, מתבלים במלח פלפל ושמן זית ומניחים לצד הדג.
* כותשים את הזרעים בעלי ומכתש ובוזקים על הדג והירקות .
* מפזרים את ענפי התימין והרוזמרין ומכסים בנייר כסף.
* אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 35 דקות, מסירים את הנייר, יוצקים יין לבן ואופים כעשר דקות נוספות.