מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מנות ראשונות > מתכוני סלטים > הנבטה ביתית של קטניות

הנבטה ביתית של קטניות

הנבטה ביתית של קטניות

תיאור המתכון

אתר 2eat מציע מבחר גדול של מתכונים - מתכון להנבטה ביתית של קטניות ברמת מיומנות קל - מתכון מעולה למנה טעימה.

מרכיבים

אופן ההכנה

הנבטה זו מתאימה לזרעים וקטניות שונים. יש לקנות זרעים או קטניות בבית טבע ולא להשתמש בזרעים המיועדים לזריעה בגינה מכיוון שהאחרונים עוברים תהליכים כימיים שונים. רצוי כמובן לקנות קטניות אורגניות. יתאימו לכך – עדשים, חומוס, שעועית, אלפלפה, מאש, סויה ועוד. יש לברור את הקטניות שבחרתם, לשטוף היטב ולהשרות ל – 12 שעות במים. לאחר 12 שעות יש לשטוף שוב ולהשאיר רטובים במסננת בטמפרטורת החדר. מידי פעם יש להרטיבם. לאחר יומיים עד 4 ימים מתחילה נביטה, תלוי בסוג הקטניה. משלב זה ניתן להשתמש בנבטים או לתת להם לנבוט יותר ולהאריך את הנבט. אם החלטתם להפסיק את תהליך הנביטה - אחסנו בקירור. הנבטים ישמרו טריים בקירור למשך מספר ימים נוספים. חלק מהנבטים כמו מאש, אלפלפה, עדשים ניתן לאכול גם ללא בישול. את השאר יש לשלב בתבשילים כמו מרקים, מוקפצים וכו'.